Petua Hilangkan Mata Panda

Petua Hilangkan Mata Panda – Ohmaipanda ! Gelapnya bawah mata I ! Macam mana nak buang mata panda niiii ?

Wwoo rileksss..Masalah senang je tu awak, nah saya belanja Petua hilangkan mata panda awak tu okay ? Haaa pasni jangan syiokk syiokk main mata dengan abam sado pulak, mana tahu suami orang hahaha.

First sekali nak tanya korang, jawab jujur tau.

Tidur korang cukup tak ?

Ni mesti kes layan drama korea sampai tengah malam kan, tak pun businessman atau businesswoman yang bizi sampai tengah malam tak tido, haa pastu esok pagi mulalah meroyan depan cermin. Murunglah awak seharian huhuhu.

petua hilangkan mata panda

BACA PETUA NI SAMPAI HABIS ! Kalau korang nak mata panda korang HILANG selepas 20 MINIT !

  1. UBI KENTANG – tengok dalam peti ais ada tak ubi kentang ? Ala tak perlu pakai banyak pun, pakai untuk mata je. Hiris ubi kentang yang korang dah simpan dalam peti ais tadi kepada 2 dua bahagian, kemudian letakkan atas mata korang selama 15 – 20 minit.
  2. SUSU – Susu yang fresh ya bukannya suka tin pekat likat cicah chapati tu ataupun susu badan. Susu kotak yang jual dekat 7 Eleven la senang cakap. Tuang sikit susu dalam cawan kemudian celupkan bebola kapas dalam susu. Tekapkan pada bahagian bawah mata sehingga 20 minit. Tengok balik dekat kotak susu tadi tu, dah expired belum ? Kalau dah nak dekat expired date mohon la minum sampai habis.
  3. VITAMIN E OIL – Minyak Vitamin E ni korang boleh dapatkan dekat Watson atau Guardian je okay. Rendam kapas macam susu tadi dalam minyak Vitamin E pastu tekapkan dekat mata. Eh tapi rugi oi, dahla minyak tu mahal kecik pulak saiznya korang rendam kapas memang 3 celup kapas je dah habis. Nak senang korang beli ler Rose Face Serum Zeeta. Rose Face Serum Zeeta pun ada jugak kandungan Vitamin E oil tau ! Tak payah kapas, korang sembur je dekat area mata panda korang tu. Senang kan ?
  4. TIMUN – Yang ni memang LEGEND habissss. Memang kalau mata panda mesti orang fikir timun je kan ? Haaa timun korang buat macam mat salleh duk buat tu hiris dua pastu letak atas mata 10-20 minit. Kemudian siap !

 

BERKESAN DALAM 20-30 MINIT !

Lepas ni dah takde masalah ohmaipanda lagi dah, amalkan je petua petua ni lepas 20-30 minit mata panda korang puffff ! Hilang !

Ubah penampilan korang sekarang jugak supaya korang akan rasa lebih konfiden bila nak berjumpa dengan orang lain nanti.

Mata panda nak simpan lama lama buat apa ?

 

 

By | 2017-08-02T09:45:49+00:00 August 2nd, 2017|ARTIKEL TERKINI|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment